Alles over de WOZ-waarde

Wat houdt de WOZ-waarde precies in?

Heb jij een huis of bedrijfspand gekocht? Dan krijg je onder andere te maken met de Wet Waardering Onroerende Zaken. De gemeente stelt elk jaar opnieuw de waarde van onroerende zaken vast in de WOZ-beschikking. De waarde is een zo exact mogelijke schatting van de verkoopprijs van een huis of bedrijfspand. De gemeente maakt deze schattingen op basis van taxaties van andere vergelijkbare panden die rond de waardepeildatum zijn verkocht. Voor deze datum houdt de gemeente de eerste dag van het voorafgaande jaar aan. Weet jij wat de WOZ-waarde van jouw onroerend goed is?

Wat is de WOZ waarde?

Doe hier de gratis WOZ Check

Doe de gratis check

Het nakijken van de WOZ-waarde

Waarom wil ik mijn WOZ-waarde weten?

Het is belangrijk op de hoogte te zijn van uw WOZ-waarde. Onesta raadt om meerdere redenen aan dat u dit nakijkt. Het is namelijk belangrijk voor de hoogte van uw belastingen. Zo wordt de hoogte van uw inkomensbelasting bijvoorbeeld bepaald aan de hand van de WOZ-waarde van uw woning. Als uw woning te hoog is ingeschat, betekent dit dat u te veel belasting betaalt. Maar ook als uw woning te laag is ingeschat kan dit nadelig zijn. Als u uw woning wilt verkopen dan wilt u liever niet dat de woning te laag is getaxeerd.

image

Zorg dat u het nakijkt

U ontvangt elk jaar een WOZ-beschikking wanneer de waarde is vastgesteld door de gemeente. Helaas maakt ook de gemeente wel eens een foutje. Zoals hiervoor genoemd, kan dit nadelig uitpakken voor u. Daarom adviseert Onesta u dit zelf na te kijken. Zo weet u zeker dat uw woning juist is getaxeerd en of u bezwaar moet maken wanneer het onjuist is. Kijk dit dus elk jaar na!

DOE DE GRATIS WOZ CHECK


Stijging WOZ-Waarde woningen in Den Haag
Hoe kunt u het zelf nakijken?

WOZ-waarde nakijken met de WOZ check

Zorg dat u niet afhankelijk bent van de gemeente bij het taxeren van uw woning. Neem het heft in eigen handen met de WOZ check van Eerlijke WOZ. Deze tool is door Eerlijke WOZ in het leven geroepen om het voor iedereen eenvoudig te maken zelf uw waarde na te kijken. De WOZ check is volledig vrijblijvend en kosteloos. Waar wacht u nog op? Kijk het zelf na met de WOZ check!

DOE DE GRATIS WOZ CHECK

β€œDe WOZ check is geheel gratis en vrijblijvend: het geeft u in paar stappen inzicht in de juistheid van uw WOZ-Waarde en een indicatie van een mogelijke besparing.”
Gratis WOZ Check
of

Good afternoon πŸ‘‹

Curious about the value of your home?

You will know more in less than a minute. Let's get started!

Why do you need this report?
I would like to...

Multiple answers available

When would you like to move?

Almost there πŸŽ‰

To generate the report we will need some more details

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Your home value is calculated... πŸš€

loading

Thank you, %name%! The value report for %address% is calculated πŸ₯³

Check your inbox for the report!

success
Calculate the selling price
Quick answer to your question?