Blog

Zo maak je jouw huis nรณg aantrekkelijker

Staat jouw woning te koop en komen er geregeld geïnteresseerden langs voor een bezichtiging? Dan wil je natuurlijk dat ze alleen oog hebben voor de woning en dat deze zo goed mogelijk op ze overkomt. Zo maak jij je woning nog aantrekkelijker!

1. Laat oppervlakken leeg

Laat oppervlakken zoveel mogelijk leeg. In menig huishouden ligt er altijd een stapeltje papier op de hoek van de keukentafel of ligt keukengerei voor het gemak op het aanrecht. Dit geeft een rommelige uitstraling wat je zoveel mogelijk moet voorkomen. Doe de troepjes zo nodig in een grote bak of mand, zodat het wel bij elkaar ligt maar niet in het zicht.

2. Zorg voor genoeg licht

Laat de gordijnen open en doe de zonneschermen omhoog. Een licht huis oogt namelijk groter en is aantrekkelijker dan een donker huis. Komen mensen kijken in de avond? Dan is het belangrijk dat je goede sfeerverlichting aan hebt. Steek bijvoorbeeld wat kaarsen aan!

3. Less is more

Hoe minder spullen in een woning staan, hoe makkelijker potentiële kopers door de inrichting heen kunnen kijken. Breng die onnodige extra accessoires als lijstjes, krukjes en beeldjes dus tijdelijk naar zolder. Pas wel op dat het huis niet té leeg wordt, het moet er nog wel leefbaar en aantrekkelijk uitzien.

4. Sfeer en groen

Een huis mag dus nog wel wat sfeer uitstralen. Dat is juist goed! Dit kan al heel simpel door een bos verse bloemen of gevulde fruitschaal. Je persoonlijke smaak komt hierin niet naar voren, maar het huis lijkt hierdoor leefbaar en een potentiële koper voelt zich eerder thuis.

5. Haal de stofdoek uit de kast

Een inkoppertje, maar niet minder belangrijk. Maak je huis goed schoon. Breng de huisdieren naar de buren en haal een goede stofdoek over alle kastjes en tafeltjes. Zo oogt én ruikt de woning weer lekker fris. Doe ook even een raampje open voor wat frisse lucht. Wie houdt er nou niet van een schoon huis?

6. Voer reparaties uit

De deur in de bijkeuken die nog steeds piept? Of de trapleuningen waar de verf van afgebladderd is? Kleine klusjes kosten vaak niet veel tijd en moeite, maar geven wel groot resultaat. Jou vallen die kleine gebreken misschien niet meer op, maar een potentiële koper zal deze snel in het oog krijgen.   

Wil je nog meer advies over het verkopen van een woning? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

of

Good evening ๐Ÿ‘‹

Curious about the value of your home?

You will know more in less than a minute. Let's get started!

Why do you need this report?
I would like to...

Multiple answers available

When would you like to move?

Almost there ๐ŸŽ‰

To generate the report we will need some more details

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Your home value is calculated... ๐Ÿš€

loading

Thank you, %name%! The value report for %address% is calculated ๐Ÿฅณ

Check your inbox for the report!

success
Calculate the selling price
Quick answer to your question?