Blog

Zo haal jij het beste uit bezichtigingen!

Heb je een leuk huis op het oog? Spannend! Je hoopt natuurlijk dat het huis er in het echt net zo uitziet als op de foto’s. Vanwege de drukte op de woningmarkt heb je helaas niet altijd de tijd om een woning heel uitgebreid of meerdere keren te bekijken. Met deze tips haal je toch het maximale uit bezichtigingen!

1. Neem een deskundige mee

Heb je iemand met een bouwkundige achtergrond? Het is handig om tijdens een bezichtiging iemand mee te nemen die niet alleen oog heeft voor de toffe inrichting en leuke ligging van het huis, maar ook met een kritisch oog naar de woning zelf kijkt.

Zien de kozijnen en nog goed uit? En staat er geen water in het kruipluik? Voordat je gaat onderhandelen kun je nog een bouwtechnische keuring laten uitvoeren door een expert, maar het is toch handig om tijdens de eerste bezichtiging al het een en ander uit te kunnen sluiten.

2. Maak van tevoren een lijstje

Maak van tevoren een lijstje met punten waar je op wilt letten tijdens de bezichtiging. Kijk bijvoorbeeld ook in de kruipruimte en op zolder, let goed op vochtplekken en scheuren en vraag naar de staat van de fundering. Als je hier van tevoren goed over nadenkt, weet je precies waar je op moet letten en vergeet je niets belangrijks.

3. Wees niet te enthousiast

Natuurlijk kun je enthousiast zijn over een woning. Vooral als de woning helemaal aansluit bij wat je van tevoren had verwacht. Je hoeft ook niet heel negatief te doen, maar het is verstandig om je nog wat neutraal op te stellen.

Het is niet gunstig voor de eventuele onderhandelen als de verkopers weten dat jij deze woningen ‘he-le-maal te gek’ vindt.

4. Wees niet bang om vragen te stellen

Een verkoopmakelaar is er om je zoveel mogelijk informatie te geven over de woning. Wees dus niet bang om vragen te stellen. Hoe lang staat het huis bijvoorbeeld al te koop? Waarom gaan de huidige bewoners weg? Zijn er veel geïnteresseerden? Hoe is de buurt? En zijn er nog verborgen gebreken?

5. Loop zeker ook een rondje door de buurt

Een huis moet bevallen, maar de buurt waarin het staat net zo min. Loop daarom zeker even een rondje door de buurt, bijvoorbeeld voordat je de bezichtiging hebt of ’s avonds op je gemak.

Misschien kun je al wat buren spreken. Wees niet bescheiden om een praatje te maken en te vragen naar de woning en de buurt. Zo krijg je een goede indruk van het wonen daar en kun je goed inschatten wat voor soort buurt het is.

Heb je een woning op het oog? Je hoeft niet in je eentje naar de bezichtiging toe. Wij kunnen als aankoopmakelaar met je mee om het huis met een kritische ‘makelaarsblik’ te beoordelen. Neem contact met ons op en we vertellen je meer over ons werk als aankoopmakelaar.

of

Good morning 👋

Curious about the value of your home?

You will know more in less than a minute. Let's get started!

Why do you need this report?
I would like to...

Multiple answers available

When would you like to move?

Almost there 🎉

To generate the report we will need some more details

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Your home value is calculated... 🚀

loading

Thank you, %name%! The value report for %address% is calculated 🥳

Check your inbox for the report!

success
Calculate the selling price
Quick answer to your question?