Blog

Waarom kiezen consumenten toch liever een hypotheekadviseur?

Online kun je een hypotheek afsluiten. Maar zitten consumenten hier wel op te wachten?

Zelf een hypotheek kiezen en afsluiten. Dit worden ook wel execution only hypotheken genoemd. Met deze hypotheken kun je besparen op de advies- en bemiddelingskosten, maar je moet dan wel jouw eigen boontjes doppen. Je kiest dus zelf de hypotheek die het beste bij jou past en je zoekt dus ook zelf uit wat financieel het handigst is. Er is weinig belangstelling onder consumenten voor de execution only hypotheek en daar hebben ze een goede reden voor.

Wat is het gevaar van het zelf regelen van een hypotheek?

Een hypotheek is niet zomaar een financieel product. Als voor één financieel product een goed advies onmisbaar is dan is dat wel voor het afsluiten van een hypotheek. De geldverstrekkers vergelijken op de hoogte van de hypotheekrente is geen lastige opgave, maar dat is slechts een zeer klein onderdeel van alles wat er moet gebeuren. Hoe zit het als je door arbeidsongeschiktheid te maken krijgt met een sterke terugval van het inkomen? Kan een gezin de hypotheeklasten nog dragen na overlijden van een van de huiseigenaren? Dit zijn nog maar een aantal vragen die beantwoord moeten worden voor het afsluiten van een hypotheek.

Deze complexiteit zorgt ervoor dat slechts weinig Nederlanders zich wagen aan het afsluiten van een hypotheek zonder tussenkomst van een adviseur. Verreweg de meeste consumenten sluiten een hypotheek het liefst af via een onafhankelijke adviseur.

Een verkeerde keuze kan de hypotheeklasten onbetaalbaar maken

Je kiest meestal een hypotheek voor een periode van dertig jaren. De lasten zijn nu misschien goed betaalbaar, maar in de toekomst ook nog? Hierbij is het belangrijk wat jouw toekomstvisie is. Wil je eerder stoppen met werken of komt er de komende jaren nog gezinsuitbreiding? Met dit soort zaken moet rekening worden gehouden. Ook wordt er vaak onvoldoende rekening gehouden met gebeurtenissen waar een gezin in dertig jaar tegenaan kan lopen. Een van de huiseigenaren kan zijn of haar baan verliezen, of arbeidsongeschikt raken.

Dit lijken randzaken, maar de komende tientallen jaren kan een goed advies ervoor zorgen dat de hypotheeklasten ook nog te betalen zijn als het even niet meezit in het leven.

Heb jij nog vragen die wij voor je kunnen beantwoorden, plan gerust een afspraak in.

of

Good morning 👋

Curious about the value of your home?

You will know more in less than a minute. Let's get started!

Why do you need this report?
I would like to...

Multiple answers available

When would you like to move?

Almost there 🎉

To generate the report we will need some more details

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Your home value is calculated... 🚀

loading

Thank you, %name%! The value report for %address% is calculated 🥳

Check your inbox for the report!

success
Calculate the selling price
Quick answer to your question?