Blog

Kopen tijdens Corona

Je was al uren aan het scrollen op Funda, misschien had je al een paar bezichtigingen gehad of was je stiekem in je hoofd een woning compleet aan het inrichten. Een paar weken geleden leek het nog een hele logische stap: het kopen van een huis. Maar door het Corona virus voelt het wellicht toch niet helemaal goed om in deze tijd een woning te kopen. Wij leggen uit waarom het in de huidige situatie toch een goede tijd is om te kopen!

Meer vraag in de toekomst
Kranten kopten het al langer: de vraag naar koopwoningen is groter dan het aanbod. Huizenprijzen gingen ‘door het plafond’ en record na record werd verbroken als het gaat om de stijging van gemiddelden. Zeker in de Randstad. Dat klinkt niet erg aantrekkelijk als je een woning wilt kopen. Maar nu koppen de kranten heel wat anders. De woningmarkt zou op instorten staan. Toch ligt dit niet helemaal in de verwachting. (Nieuw)bouwprojecten liggen stil en zullen vertraging oplopen, waardoor deze woningen niet de markt op kunnen en het tekort zal aanhouden. Tel daarbij op dat Den Haag – los van de Coronacrisis – een stijging van het aantal inwoners verwacht. Vorig jaar was de Hofstad met bijna achtduizend nieuwe inwoners op Amsterdam na de sterkst groeiende gemeente van Nederland. De woningmarkt blijft dus hoogstwaarschijnlijk onder druk staat, wat betekent dat prijzen blijven stijgen en jouw nieuwe woning behoorlijk waardevast is.

Profiteren van lage rente
We hebben op dit moment ook te maken met een historisch lage rente. Het zou bijna niet anders kunnen dan dat deze rente weer een keer omhoog gaat. Maar toch is het de vraag of de banken in deze crisistijd de rente flink zullen verhogen en daarmee de economie gevaar te laten lopen. Wat betreft lage maandlasten is dit dus zeker een goede tijd om een woning te kopen.

Bezichtigen tijdens het virus
Liever geen woning kopen omdat je liever geen risico loopt op besmetting tijdens het bezichtigen? Ook dat is geen reden om je droomwoning aan je neus voorbij te laten gaan! Blijf je liever thuis? Dan bezichtigen wij bijvoorbeeld via FaceTime of sturen we je een video. Maar wil je je nieuwe thuis toch liever in het echt beleven? Dan houden wij ons uiteraard aan de RIVM voorschriften en hoef je geen risico te lopen als je ondertussen al dromend je nieuwe woonkamer inricht .

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Wij hebben verkoopmakelaars, aankoopmakelaars en taxateurs in huis om je te adviseren!

Neem contact met ons op via 070 345 95 22 of mail ons via info@onesta-vastgoed.com!

of

Good afternoon 👋

Curious about the value of your home?

You will know more in less than a minute. Let's get started!

Why do you need this report?
I would like to...

Multiple answers available

When would you like to move?

Almost there 🎉

To generate the report we will need some more details

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Your home value is calculated... 🚀

loading

Thank you, %name%! The value report for %address% is calculated 🥳

Check your inbox for the report!

success
Calculate the selling price
Quick answer to your question?