Blog

Huis kopen? Maak het jezelf gemakkelijk door een lijst met woonwensen

Een huis kopen is een grote stap. Om het proces soepeler te laten verkopen, is het belangrijk om te weten wat je wilt. Waar ben je precies naar op zoek? Maak voor jezelf een lijst met woonwensen en je kunt heel gericht zoeken naar jouw droompaleisje.  

Woonwensen huis kopen

Stad of dorp

De allereerste stap bij het kopen bij een woning is bedenken waar je wilt wonen. Wil je graag binnen 5 minuten van je ouderlijk huis in de Achterhoek wonen of ga je liever voor de bruisende stad?

Locatie

Oké, stel je kiest voor een grote stad als Den Haag. Wáár in Den Haag zie jij je settelen? Is dit in een kindvriendelijke en groene woonwijk, de binnenstad of aan het Scheveningse strand?

Budget

Wat mede de plek om te woning bepaalt is het bedrag dat je te besteden hebt. Hoeveel mag het huis kosten? Hoeveel wil je maandelijks (maximaal) betalen voor de hypotheek? Dan weet je ook waar je wel en waar je vooral niet kunt wonen.

Nieuw of bestaand

Hoe ziet de woning er zelf uit? Is dit een nieuw huis dat pas gebouwd is of juist nog gebouwd moet worden? Of is het een bestaande woning uit de jaren ’30 of ’70? Ben je bereid te klussen of moet de woning in perfecte staat zijn?

Type woning

Van twee-onder-een-kapwoningen en appartementen tot doorzonwoningen en portiekflats. Er bestaan heel veel verschillende woningtypen die elk weer eigen kenmerken, voordelen en nadelen hebben.

Grootte woning

Hoe groot de woning moet zijn is mede afhankelijk van het aantal mensen dat erin gaat wonen. Ben jij happy single en alleen, of ben je op zoek naar een woning voor je partner, 3 kids en rooie kater?

Kenmerken woning

Wat vind je belangrijk aan een woning? Niet elke woning heeft standaard een ligbad. En wil je écht een tuin of neem je ook genoegen met een balkon op het zuiden? Denk ook aan een bijkeuken, schuur, de hoeveelheid slaapkamer en de indeling.

Faciliteiten omgeving

Welke faciliteiten moeten er zijn in de omgeving? Wat is de afstand tot supermarkten, scholen, sportcentra, openbaar vervoer… Het huis is belangrijk, maar de faciliteiten in de omgeving minstens net zo!

Toekomstsituatie

Waar zie je jezelf over 5 jaar? Een huis koop je niet voor een korte periode, maar daar woon je vaak minstens een aantal jaar. Houd dus ook rekening met de toekomst. Misschien heb je nu nog geen kinderen maar wel een grote kinderwens, dus is een appartement in het drukke stadscentrum misschien niet de meest ideale keuze.

Misschien heb je al gezwijmeld bij de woningen op Funda en weet je precies wat je wilt kopen. Of moet je nog uitzoeken in welke buurt je wilt wonen? In alle gevallen kunnen wij jou als aankoopmakelaar Den Haag verder helpen

of

Good afternoon 👋

Curious about the value of your home?

You will know more in less than a minute. Let's get started!

Why do you need this report?
I would like to...

Multiple answers available

When would you like to move?

Almost there 🎉

To generate the report we will need some more details

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Your home value is calculated... 🚀

loading

Thank you, %name%! The value report for %address% is calculated 🥳

Check your inbox for the report!

success
Calculate the selling price
Quick answer to your question?