Blog

Hoe bied je een woning aan voor de verhuur?

Kaal opgeleverd

Er zijn meerdere opties mogelijk als het gaat om hoe je je woning kan aanbieden voor de verhuur.  Over het algemeen wordt een kale woning niet als een aantrekkelijke optie gezien voor de huurder. Huurders moeten dan namelijk zelf nog kosten maken om bijvoorbeeld een vloer te leggen, de muren te schilderen of gordijnen op te hangen. Daarnaast moet je jezelf ook afvragen of je wilt dat huurders aan de slag gaan met jouw muren en vloer; misschien hebben ze wel twee linkerhanden en komt het de woning niet ten goede; verkeerde gaten rond de raamkozijnen voor de gordijnroedes of  de muur eindigt met allemaal vlekken in een felrode kleur. Het voordeel voor jou bij een kaal opgeleverde woning is dat je zelf geen kosten hoeft te maken. 

Twijfel je tussen het gestoffeerd of gemeubileerd verhuren van je woning? Dan is het verstandig te kijken naar de doelgroep en de locatie.

Gemeubileerd

Dit betekent dat er meubels, en vaak ook linnengoed en klein keukengoed aanwezig is. Ideaal voor bijvoorbeeld expats, die vaak tijdelijk naar het buitenland verhuizen en geen zin, geld of tijd hebben om een compleet nieuwe inrichting aan te schaffen. Expats willen vaak in het centrum wonen of dichtbij een wijk met veel kantoren. Daarnaast hebben ze vaker geen auto, wat in het centrum geen problemen met parkeren oplevert. Bied je een woning aan op een bruisende locatie? Dan is een gemeubileerde woning misschien wel de beste optie.

Bedenk hierbij wel goed hoe belangrijk je het vindt dat er netjes wordt omgegaan met je spullen. Heb je een antieke kast die al jaren in het bezit is van de familie, dan is dit wellicht niet verstandig om aan te bieden in de gemeubileerde woning. Het zal vast niet de bedoeling zijn, maar een huurder kan je spullen natuurlijk beschadigen.

Een gestoffeerde woning

Volgens het CBS verhuizen mensen gemiddeld mensen zeven keer in hun leven. Het is dus belangrijk en fijn om van je huis en echt ‘thuis’ te maken. Wanneer een woning gestoffeerd wordt aangeboden, betekent dit dat de huurder hier echt z’n eigen plekje van kan maken, zonder gelijk flink te moeten klussen. Gestoffeerd houdt in dat er vaste vloerbedekking, laminaat of parketvloer aanwezig is, dat er vaak gordijnen voor de ramen hangen en dat de keuken beschikt over vaste voorzieningen, bijvoorbeeld een koelkast of een vaatwasser. Dit kun je uitbreiden door een wasmachine en droger. Eigenlijk hoeft de huurder bij een gestoffeerde woning alleen nog persoonlijke spullen mee te nemen.

Onze verhuurmakelaar geeft antwoord op alle vragen die je hebt over het aanbieden van je woning en denkt graag met je mee. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend verhuuradvies.

of

Good morning 👋

Curious about the value of your home?

You will know more in less than a minute. Let's get started!

Why do you need this report?
I would like to...

Multiple answers available

When would you like to move?

Almost there 🎉

To generate the report we will need some more details

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Your home value is calculated... 🚀

loading

Thank you, %name%! The value report for %address% is calculated 🥳

Check your inbox for the report!

success
Calculate the selling price
Quick answer to your question?