Blog

Je eerste hypotheek: 5 tips voor starters

Als starter komt er veel op je af bij het kopen van een huis. Denk aan je eerste hypotheek en vele andere kosten. Waar moet je op letten?

Een huis geërfd - Wat zijn de opties

Bij het erven van een huis is het aan de nabestaanden om te beslissen over het huis. Wat zijn de opties?

Verbouwing financieren - wat is de beste keuze?

Toe aan een nieuwe keuken? Ga je spaargeld gebruiken of toch een tweede hypotheek afsluiten?

Negatieve rente?

Voor sommige spaarders komt een negatieve rente steeds dichterbij: er zijn al Nederlandse banken die negatieve rente berekenen. Maar waarom doen zij dat en hoe is deze situatie ontstaan?

Geld lenen van je ouders: wat zijn de regels?

Ouders kunnen je helpen met de financiering van je eerste woning. Dat ze ook kunnen dienen als hypotheekbank klinkt misschien onrealistisch, maar toch is het mogelijk zo lang je ervoor zorgt dat je aan de regels voldoet.

De aankoopmakelaar: uitgelegd

Tegenwoordig hoor je het steeds vaker in het nieuws, bij vrienden of op andere plekken: meer en meer mensen maken gebruik van een aankoopmakelaar wanneer zij op zoek zijn naar hun nieuwe woning. Wat een verkoopmakelaar voor de verkoop doet, is voor de meeste mensen wel duidelijk (en zo niet: neem dan nog even een snel kijkje op deze pagina), maar wat heb je nu eigenlijk aan een aankoopmakelaar? We leggen het in dit blog graag aan je uit.

Alles wat je moet weten over taxaties!

Ben je bezig met het kopen van een woning? Dan heb je de term ‘taxatierapport’ vast en zeker al voorbij zien komen. In deze blog leggen wij beknopt uit wat een taxatierapport inhoudt, en waarom deze nodig is.

Toe aan een verbouwing? Misschien is een bouwdepot de oplossing!

Zeker nu met Corona blijkt het dat iedereen steeds meer de smaak te pakken krijgt voor het verbouwen van hun woning. Nu kit de ene even die kier van de douche dicht die al 2 jaar lekte, maar een ander vindt het tijd voor een volledige uitbouw, zonnepanelen en nieuwe badkamer én schuur in de tuin (of gewoon het compleet eigen maken van de nieuwe woning). Voor die laatste categorie kan er worden gebruikgemaakt van een bouwdepot. Hierbij wordt de financiering van de verbouwing uit een apart depot betaald via de bank.

+

Wat is mijn huis waard?

Bereken direct de geschatte waarde.

Direct berekenen
Quick answer to your question?